00-talet

Jag sitter här med nymålade naglar, insmord med brunutansol och skriver
ett blogginlägg i väntan på att allt ska torka. Varför gör jag det här då?
Jo, för idag är det nyårsafton och jag ordnar mig fin för den
stundande trerättersmiddagen med vännerna i Hammerdal.

Till kvällen tänkte jag fixa en mp3 med 2000-talets bästa låtar.
De senaste 5 åren är lätta att hitta på internet
(de mest spelade låtarna på radion osv). MEN tidiga 00-talet är svårare.
2000 var vi 8 år gammal och iallafall jag hade på den tiden
ingen bra koll på musiken. Men, jag ska fortsätta leta på internet
och tror att jag tillslut ska hitta bra musik!

Jag tror att min kväll kommer att vara en riktigt bra start på ett nytt decennium.
Jag önskar er alla en riktigt mysig nyårsafton och ett härligt 2010!


Framtidsplaner :)

Allt efter tiden går, funderar jag mer och mer över vad jag gör nästa år vid den här tiden.
Jag fick mycket flyttahemifrån saker i julklapp, vilket gjorde att tankarna började snurra extra mycket.
Därför hade jag tänkt att detta inlägg skulle handla om mina framtidsplaner.

Nästa år den här tiden, hoppas jag på att jag har hittat en tvåa nere i Stockholm.
Juridik har alltid varit mitt stora intresse. Så har det varit enda sedan jag var liten.
Så jag hoppas att min dröm om att flytta till Stockholm och plugga juridik,
kommer att slå in.

Ett ordspråk som jag tycker är väldigt bra: "Man måste våga för att vinna".
Det är ett ganska stort kliv att dra upp sina rötter ifrån lilla Backe och flytta ner till huvudstaden, där man i princip inte känner en enda människa.
Jag har alltid varit en människa som gillar att resa och ta tag i nya utmaningar.
Och nu har jag hittat min stora utamaning.


Sen måste jag hålla med föregående talare, Sandra!
Lars Winnerbäck, han är min gud. Det är som om han tar tankarna ur mitt huvud och skriver låtar där efter.
Jag känner igen mig så otroligt mycket i många av hans låtar. Det är endast han som kan göra mig helt nostalgisk! Puss på dig Lars Winnerbäck och fortsätt att göra vackra låtar, som man kan drömma sig bort i! <3
Och vem vet, när jag flyttar ner till Stockholm, kanske man får stöta ihop med honom ;)

Detta inlägg vill jag avsluta med att önska alla en fortsatt trevlig jul och ett gott nytt år! :)


överraskning

idag har jag och min pojkvän fixat en överraskning till min mamma och stefan! det blev sushi. jag gjorde min allra första sushirulle och jag blev nöjd. mamma uppskattade det jättemycket! och  jag önskar alla en god fortsättning.

min första sushirulle:)

underbart gott!

jag måste bara få tillägga att lars winnerbäck är min stora förälskelse. han är så otroligt underbar, han gör så fantastiskt bra låtar. om jag är på dåligt humör så piggar lars alltid upp mig. jag älskar lars. den bästa låten är: jag får liksom ingen ordning och jag fattar alltihop. även fast alla låtar är bra. älskar dig Lars<3


<3

JULBETRAKTELSE ELLER LIKNANDE

Nu börjar julen komma närmare och närmare. Samtidigt blir man äldre och äldre. Julen är inte densamma nu som den var för ett x antal år sedan. Förut kunde man känna julkänslor så fort snön kom, och när adventsstakarna sattes upp i fönstren var man i extas. På julaftonsmorgon var man nära att implodera tack vare julens tryckvågor.

 

Så är det inte längre, inte för mig i alla fall. Nu vaknar man upp på julaftonsmorgon och tänker ”Ååh, vilken underbar dag”, som alla andra dagar ungefär. Sedan kommer Kalle Anka som man sett nästan för många gånger. Jag tror förresten att jag har somnat de senaste tre åren medan filmen om tomten som antastar dockan till den grad att den utbrister ”Mama!” håller på. Efter Kalle Anka börjar filmen ”Kan du vissla Johanna” som också går varje år, men den filmen är så mysig så den klarar jag faktiskt av att se, om det inte hade varit för att man äter julmat just då. FAN. Sedan sitter man och väntar tills alla har ätit klart och då går man till vardagsrummet och väntar på tomten. Tomten, i vårt fall, är min bror Peters svärfar som bryter på finska och har en soldriven trädgårdslampa som lykta. Efter detta någon gång så visas Karl-Bertils Jonssons julafton på teven, men eftersom öviksfolket som vi brukar fira jul hos är hedningar och inte ser på det så har jag missat det de senaste fem åren. Sedan är det dags för julklappsöppning och då måste man säga tack tusen gånger vilket blir jobbigt i längden. Jag brukar aldrig önska mig något numera heller, så jag är glad över det jag får, och det får följden att tacket koblir mer realistiskt. Förut var det bara lego i kubik som gällde, och fick man inte lego blev det liv i luckan! Kvällen avslutas sedan med sunktevetittning, vilket betyder att man ser på ”Dagissnuten” eller liknande B-film. Har jag för mig i alla fall.

 

Eller så gör man inget alls, utan går och lägger sig. Nu kanske det verkar som att jag hatar julen, och tycker det är någonting återkommande tråkigt. Så är det dock inte, det finns saker som är bra också. Gemenskapen och stämningen gillar jag, och att umgås med min släkt som jag annars inte träffar alltför ofta. En sak som jag tycker är dåligt med julen är att vi inte har spenderat en enda julafton hemma i Rossön sedan år 2004. Det var ett halvt decennium sedan. Även att det var längesedan min andra bror Michael var med oss på denna dag är också mindre kul. En sak till är att jag aldrig varit i kyrkan i Rossön på midnattsgudsjänst heller. Inte för att det låter så adrenalinhöjande, men jag har hört att det brukar hända något spektakulärt där. I övrigt är julen bra.

 

Det var min julbetraktelse. Tror jag. Igår köpte jag i alla fall lego i julklapp till min sexårige brorson. Jag tror jag kan skriva det här, för detta fall är nog ganska preskriberat innan han har lärt sig läsa. Kontentan av detta är att när jag slog in paketen fick jag en sådan lust att öppna paketen själv och bygga ihop det. Jag saknar allt vad lego innebar, vars tog denna guldålder vägen?

Nu är jag i övik, och jag ska gå och vräka i mig julmat nu. Jag vill tillägga även att jag skäms över att sitta vid datorn på julafton, speciellt nu när Kalle Ankas Julafton håller på för fulla muggar. Tiderna förändras. Fast det var väl ingen nyhet. Eller?

 

GOD JUL! / Christoffer


Julmusik?

Naturligtvis såhär dan före jul borde jag ju tipsa om nån trevlig jullåt, men de skiter jag i eftersom jag tycker att julen är onödig och jobbig, så jag tänkte hellre att jag skulle dela av mej av min nya droglåt. Jag har fortfarande inte bestämt mej för om jag gillar covern bättre än originalet, men ni får höra covern för den hörde jag först :P



Låten hittar ni i filmen 10 things I hate about you, som förövrigt är en väldigt bra film. Fast jag har ju dille på high school filmer.

Men iaf, eftersom det säkert är många som faktiskt gillar julen så bör jag ju nästan lägga upp en jullåt. Last christmas med Wham! får vara årets(tidernas) bästa jullåt.


Typ God jul eller nåt :)

Filmtips #1

Hey there, hi there, ho-ho-ho there!! :P

Läste idag om Brittany Murphys död. Så synd...
Tänkte därför rekomendera filmen Girl, interrupted för dom som inte har sett den. Den gick förresten på tvn för några veckor sen (svensk titel: Stulna år)

Här är lite kort om filmens handling (från wikipedia):

Filmen "Stulna år" handlar om Susanna, som efter att ha "försökt ta livet av sig" som läkarna beskriver det läggs in på ett behandlinghem. Där träffar hon Lisa som varit intagen alltför länge. Susanna får diagnosen borderline, vilket är en sjukdom som hon inte förstår sig på. Hon skaffar sig fler vänner på hemmet och genom skrivande och tänkande blir hon till slut frisk.

Skådespelare:
Winona Ryder
Angelina Jolie
Brittany Murphy
Clea DuVall
Whoopi Goldberg  m.fl.

Själv så tyckte jag den va bra och speciellt skådespelarna, alla passar suveränt i sina roller.  Kan tillägga att själva filmen är från 1999 men handlingen utspelas under 60-talet.

http://www.youtube.com/watch?v=U4-GD1VqdOA


Idag skulle Frank Zappa fylla 69 år om han levde, apropå ingenting :P

http://www.youtube.com/watch?v=t2vE5b_FgEA&feature=related

Hadé
/Papoutsi

Samhällslektions fika

Se så mysigt vi har det! :) Sånna här lektioner borde göras oftare ;)

 


Kladdkaka á la Erika
Grädde á la Sandra
Neger(choklad?) boll á la Robin
Chokladrutor á la Linnea
Stut á la Elin
Smör á la Christer
Skinka á la Christoffer
Morotskaka á la Camilla
Pepparkakor á la Erik
Rischoklad á la Erica
Julmust á la Hans
Mjölk á la Veronica
Bestick, tallrikar och sånt á la Matilda
Julmusik, spel fanns också tillgängligt.

 

Vi avslutade med The Simpons :)


Julgodis...

Har gjort julgodis i helgen, nå tryfflar med pepparmint och polkagris bland annat :) dom blev riktigt fina faktiskt! Någon som blir frestad?


Min framtid

Eftersom vissa har skrivit om sina framtidsplaner tänkte jag att jag kunde göra detsamma.
Det känns som att vi alldeles precis började skolan igen efter sommarlovet, och nu är det helt plötsligt jul igen. Faktiskt så tycker jag att tiden har gått sjukt fort, tre år har liksom bara flugit förbi hur fort som helst! Egentligen är det väl först nu som jag har börjat fundera riktigt på vad jag vill göra efter studenten.Tidigare när jag har tänkt på det så har jag väl egentligen inte kännt att det varit något som har lockat mer eller mindre än något annat. Visst har man intressen som man känner starkt för men de flesta är sådana som man inte kan, eller som jag inte tror att jag kan, bygga vidare och skapa en yrkeskarriär på. Jag har absolut ingen lust att plugga vidare på något universitet eller högskola, i alla fall inte i dagsläget utan jag får väl ta något eller några sabbatsår först ;)
Närmast efter studenten hoppas jag på nog på lumpen, men det återstår att se hur det blir med det. Om det blir något så blir det i alla fall tjänstgöring som stridsfordonstransportförare (jobbigt ord där :P), vilket innebär att jag får lastbilskörkortet. Kanske går jag i min fars fotspår och börjar inom åkarbranchen, fast jag känner mig väl inte direkt som en lastbilschaffis med ölkagge som käkar hamburgare och sånt varje dag (om de nu gör det vill säga). Men jag tycker att det skulle vara coolt att köra runt i en maffig lastbil i alla fall :) .
Något annat jag har tänkt på är faktiskt att gå en billackeringskurs/utbildning. Jag har alltid tyckt om att bygga om och göra saker fina, har jag gjort med cyklar och moppen och nu håller man på lite med bilen också. Det här är väl egentligen något som jag var inne och kikade på lite vid gymnasievalet också, men jag valde att inte gå den vägen då. Jag tror i alla fall att det är ett roligt yrke och det är dessutom något som jag känner något speciellt för av någon anledning.
Jag tycker om att köra bil, eller ja, de flesta fordon faktiskt. Kanske man skulle ta och bli rallyförare elelr något? Det skulle ju vara ganska ballt faktiskt :D Eller varför inte helikopterpilot?! Det skulle vara jätteroligt tror jag! Spelar väl egentligen ingen roll inom vilket område man jobbar då, ambulanshelikopter, polishelikopter, militärhelikopter osv, spelar ingen roll alls :) Jag tror i alla fall att det är ett yrke som är otroligt spännande och roligt.
Nu känns det som att det blir lite mycket att läsa så jag får nog sätta punkt här. Nu vet ni alla fall lite om mina planer efter skolan! :)
Ha en fortsatt trevlig helg!
Eftersom vissa har skrivit om sina framtidsplaner tänkte jag att jag kunde göra detsamma.
.
Det känns som att vi alldeles precis började skolan igen efter sommarlovet, och nu är det helt plötsligt jul igen. Faktiskt så tycker jag att tiden har gått sjukt fort, tre år har liksom bara flugit förbi hur fort som helst! Därför känns det ganska bråttom men det är först nu som jag har börjat fundera riktigt på vad jag vill göra efter studenten. Tidigare när jag har tänkt på det så har jag väl egentligen inte kännt att det varit något som har lockat mer eller mindre än något annat. Visst har man intressen som man känner starkt för men de flesta är sådana som man inte kan, eller som jag inte tror att jag kan, bygga vidare och skapa en yrkeskarriär på. Jag har absolut ingen lust att plugga vidare på något universitet eller högskola, i alla fall inte i dagsläget utan jag får väl ta något eller några sabbatsår först ;)
.
Närmast efter studenten hoppas jag på nog på lumpen, men det återstår att se hur det blir med det. Om det blir något så blir det i alla fall tjänstgöring som stridsfordonstransportförare (jobbigt ord där :P), vilket innebär att jag får lastbilskörkortet. Kanske går jag i min fars fotspår och börjar inom åkarbranchen, fast jag känner mig väl inte direkt som en lastbilschaffis med ölkagge som käkar hamburgare och sånt varje dag (om de nu gör det vill säga). Men jag tycker att det skulle vara coolt att köra runt i en maffig lastbil i alla fall :)
.
.
Något annat jag har tänkt på är faktiskt att gå en billackeringskurs/utbildning. Jag har alltid tyckt om att bygga om och göra saker fina, har jag gjort med cyklar och moppen och nu håller man på lite med bilen också. Det här är väl egentligen något som jag var inne och kikade på lite vid gymnasievalet också, men jag valde att inte gå den vägen då. Jag tror i alla fall att det är ett roligt yrke och det är dessutom något som jag känner något speciellt för av någon anledning.
.
Jag tycker om att köra bil, eller ja, de flesta fordon faktiskt. Kanske man skulle ta och bli rallyförare elelr något? Det skulle ju vara ganska ballt faktiskt :D Eller varför inte helikopterpilot?! Det skulle vara jätteroligt tror jag! Spelar väl egentligen ingen roll inom vilket område man jobbar då, ambulanshelikopter, polishelikopter, militärhelikopter osv, spelar ingen roll alls :) Jag tror i alla fall att det är ett yrke som är otroligt spännande och roligt.
.
.
Nu känns det som att det blir lite mycket att läsa så jag får nog sätta punkt här. Nu vet ni alla fall lite om mina planer efter skolan! :)
.
Ha en fortsatt trevlig helg!

Hemma

Då har man äntligen kommit hem efter en längre tidsresande. Tror det eller ej, det snöar som f*n här nere i Skåne :D. Det har nästan kommit mer än en decimeter snö :-O. Jag tycker att det är riktigt gött och hoppas verkligen det håller i sig så man får en vit jul :).

Nu så här första lovdagen då man är hemma har man ju faktiskt hunnit med en del saker. Jag har t.ex varit och åkt skridskor med min lillebror, min kusin, min polare och hans flickvän :). Det var riktigt gött att röra lite på sig efter en natts resande. Har även kört bil nu för första gången utan föräldrar sen man fick körkortet :D. Det var riktigt jobbigt då är värsta snöovädret. Låg typ i 50/60 km/h på motorvägen hela vägen till Trelleborg. Men man har iallafall kört bil nu :D

Som avslutning tänkte jag lägga ut lite bilder härifrån så ni kan se att det finns snö här i Skåne :D.
(lite kass kvalité då jag fotade med mobil genom fönstret)




Pysslarkväll med Erika och Erica

För dom som läser min blogg endagmederika.blogg.se blir det här en tårta på tårta läsning. Men...jag skriver ändå :)

Igår tillbringade två Erickor kvällen i kalla Fyrås. Denna kväll var ingen vanlig kväll... Hade det varit en vanlig kväll hade vi båda legat under varsin filt i soffan och glott på tv hela kvällen (det gillas det också, så inge ont åt det), vi hade också lagat oss en G O D blåbärspaj och tryckt i oss hälften var - inge ljug, jag lovar ;) också hade vi surrat hela natten om allt mellan himmel och jord. Det är Ericka kvällar det och dom gillar vi :) men vi gillade även den här kvällen - en riktigt lång, söt PYSSLINGS KVÄLL! Vi började kl 19 ungefär med pysslandet och slutade runt 23 tiden. Jag målade ett julkort till farmor och Erica gjorde lite allt möjligt, slog in paket, gjorde paket och skrev rim. Drack glögg och åt mängder av kakor gjorde vi också, och köttbullar till middag (jag älskar dom, verkligen jätte älskar). Efter det här var vi så trötta att vi somnade pang bom när vi lagt oss (jag läste lite sunes jul först och erica twilight tror jag) vi vaknade visserligen halv nio av en jägare som gick rätt in i huset och hämtade bössan men men, inget förvånar en när man är i fyrås skogarna ;) Iaf, ett tips till er som vill ha en rolig kväll utan tv och sån där vanlig standard sysselsättning, pyssla!!

 

Nåväl.. ha en fortsatt bra helg så ses vi på måndag, flaggan i topp! Adios ^^

(glömde nämna hundpromenaden..vi överdrev reflexer och lysen med pannlampa och keps..) stilrent!


Julens godaste knäck

Hej nu tänkte även jag försöka mig på detta det har tagit lite tid eftersom jag inte orkat leta reda på lappen med inloggningsuppgifterna på, men efter några kvällars funderande kom jag faktiskt i håg det så nu är jag här. Nu är det fredag väldigt härligt tycker jag. Veckan var väldigt trög, och det känns inte alls särskilt lockande att gå på skolan när jullovet är nära. Är fortfarande sur över att nästan alla som jag känner har fått jullov i dag, medans vi måste gå hela två dagar till, och inte nog med det prov har vi sista dagen också snacka om att de ska plåga oss in i det sista. Ikväll efter att vi sett slutet på den underbara filmen om den lilla rymdvarelsen E.T, gjorde mamma och jag knäck. Hon skulle promt testa en ny variant som hon läst om hon kallade den "julens godaste knäck"  den var med mandel ströbröd och (bakpulver ?!) Jag måste medje att jag var skeptisk till detta förslag, eftersom jag hör till den skaran som inte gärna vill att saker ska förnya sig, iallafall inte kring juletid. Det blev mycket skratt och jag lyckades träffa formarna mycket bättre i år, så jag kan bara konstatera att övning ger färdighet. Just nu sitter jag och funderar på om jag ska köpa mig den där fina kameran som jag tittade på innan, vill ju så gärna ha den men har för tillfället inte så gott om pengar, och en så dyr julklapp kan jag inte begära från någon inte ens mamma. Eftersom hon ska hjälp mig med det där dumma körkortet, det verkar bli en dyr historia. Nu ska jag fortsätta att fixa med min blogg, har blivit lite ringrostig sedan jag fixade den förra så inget går min väg just för tillfället men ni får ha det så bra i helgen//

Sofie

Att ha kul på andras bekostnad

Underbart, jag har redan börjat mitt jullov nu. Jag startar det med att göra ingenting.

Även att under min 12 timmars resa hem så satt jag där i min ensamhet med endast musiken som sällskap i hörlurarna, jag tittade på skog och mark som for förbi utanför mitt fönster när tankarna började flyga iväg.

Jag är inne på detta som några av mina klasskamrater redan skrivit om, studententen! För mig känns det som att när studenten är nådd så är även mitt strömsundsliv slut, jag vet inte riktigt om jag vill det. Men man kan väl inte vilja bo frivilligt i den lilla hålan? Jo kanske, bara ödet som vet. En sak jag vet är att jag kommer gråta tills mina tårar tar slut när vi tar studenten. Jag har varit hemma i Örebro nu i 4 timmar och jag saknar nästan redan strömsund. Men jag vet nu att jag kommer få åka tillbaka efter jul och träffa alla igen men efter studententen åker jag hem till Örebro och kanske aldrig mer åker tillbaka och får träffa alla igen..

Okej detta var inte alls det jag hade tänkt skriva om men men så över till annat :)
Nu när det är jullov och kallt ute kanske man vill ha lite tidsfördriv att göra när man är inne och värmer sig, ett tidsfördriv som får dig att skratta och läsa när andra skämmer ut sig.

www.felsms.com

EXEMPEL! :)

Till: Min lärare
Sms: Hej. Jag har alltid drömt om att ha sex med dig. Kom över vettja.
Svar: Det enda du kan få av mig är ett ig...

Förklaring: Det hände en gång i 9an när jag skulle skicka sms till en med samma namn :/


Nu har jag suttit och läst igenom några sånna där felsms, vissa är så sjukt pinsamma!
Ha Ha.

Ha en trevlig helg.
/ Rebecha Ramström

En passande rubrik

Jag vet inte alls vad jag ska tycka om julen, eller rättare sagt har jag ingen speciell relation till denna högtid. Jag har aldrig, som Erica Carlsson, varit fanatiskt galen i allt vad julpapper och granbarr heter, men jag har inte heller hatat julen, som min vän Sara Lundqvist.

 

Sara avskyr julen för att hon tycker det är så mycket bök med allting. Det ska fixas paket, lagas mat, städas, köpas nya kläder till julaftonskvällen, bakas kakor och bullar i drivor, tittas på julkalender, byggas pepparkakshus, drickas glögg och alla ska vara glada och trivas. Det är bara en massa måsten som folk förväntar sig att man ska uppfylla. Traditionerna har blivit till krav som marknaden utnyttjar till max. Allt kommersialiseras och hysterin är ett faktum. Vart tog den lugna fridfulla julen vägen där poängen var att umgås?

 

Erica å andra sidan tycker julen är det mysigaste som finns. Att få baka, fixa och dona är det bästa som finns och hon älskar stämningen som infinner sig när hon får göra dessa saker. Hon lägger ner mycket tid på julklappar och gillar att knåpa på vad som passar vilken person. Allt det som Sara anser vara krav tycker Erica är saker som höjer stämningen. Vissa kan det vara stressigt ibland men det är så väl värt det när man får resultatet.

 

Min personliga syn på julen är att jag håller med båda. Visst tycker jag julen är mysig men stressen kan ibland ta överhanden och det är synd. Julen är den mysigaste högtiden egentligen, det är mörkt och murrigt. Man är inne i stugvärmen och tänder ljus som lyser fint mot allt rött som tas fram. Granen gör att mysfaktorn går genom taket. Farmors omelett och Janssons frestelse, rödbetssallad och gravad lax, all mat är i princip god. Bara man slipper äta den fjorton dagar i rad efter julafton. Och julgodiset sedan, finns det något bättre än ischoklad som smälter på tungan? Eller pappas knäck som fastnar i tänderna, helt fantastiskt!

 

Tyvärr är det ju så att fokus idag är lagt på julklapparna och framförallt priset på dessa. Barn är fruktansvärt bortskämda och ska bara ha och ha och ha (ja, jag kan räkna in mig i den skaran). Poängen med jul nuförtiden är att få, inte att ge eller bara att ta sig tid att umgås. Man ska istället skriva önskelistor för att önska sig det dyraste och nyaste prylarna. Det jag menar är inte att vi ska slopa julklapparna, absolut inte. Jag tycker att själva tanken är väldigt fin, att man vill visa människor att man uppskattar dem med en gåva. Grejen är bara det att julklappsgivningen har gått överstyr. Barn uppskattar inte det lilla utan tittar istället på vad alla andra fått och bli avundsjuka och ledsna. Precis vad meningen med julen inte är. Jag tycker att det är viktigt att vi inser att det är det lilla som räknas. Ordspråket ”det är tanken som räknas” är faktiskt inte alls så dum.

 

Man kanske ska ta en helt julklappsfri jul ett år? För att visa att det kan vara lika mysigt ändå. Faktum är ju att den största pressen ligger just på julklapparna och skippar man dem bör man alltså slippa en stor del av stressen. Då kan man ta sig mer tid att bara vara och mysa precis så mycket som man känner för. Det kanske innebär ingenting alls, men då har man ju bestämt det själv så då spelar det ingen roll.

 

Än en gång vill jag påpeka att jag inte tycker att man ska avskaffa julklapparna helt. För det kan vara väldigt roligt att ge bort saker som man märker blir uppskattade. Eller att få saker som man länge velat ha, eller kanske inte ens visste att man önskade sig. Roligast är ju när man märker att personen har tänkt efter en stund på vad som verkligen skulle passa mig, något som jag skulle gilla eller behöva.

 

Jag vet egentligen inte vad jag vill få sagt med denna text mer än att jag gillar julen mer än Sara men inte lika mycket som Erica. Så nu ger jag upp.

 

GOD JUL MESEKNUL(L)! (förlåt bobo)


Tomten är ett telefonsamtal bort

Var jag den enda som fick chansen att ringa tomten när jag var liten?
Man fick berätta vad man önskade sig i julklapp och sen så sa tomten God Jul!
Jag har i flera år försökt få fram av mamma vem det egentligen var som jag ringde till.
Men hon intygar mig varje gång att det var tomten.
Så jag kan väl inget annat göra än tro på henne.

Föresten, om ni kan numret till tomten berätta för mig!
Jag behöver ta mig ett snack med julegubben :)


Madelene

Recept

När du är sugen på något gott
så blir detta inte alls för flott
med kex och choklad
gör det dig jätte glad!



100 gram Mariekex (eller digistivekex)
200 gram Mörk blockchoklad
4 msk sirap
50 gram smör/margarin

Krossa kexen till små bitar!!
Smält ihop smör, choklad och sirap till en trevlig gegga.
Rör ner kexen i choklad smörjan...
...he ner allt på en plåt (med bakplåtspapper)/form (20x30)
och bred ut det hela!
Sätt plåten/formen ute eller i kylskåpet i x-antal timmar.
När allt har stelnat och är kallt kan du enkelt
bryta eller skära ut fin fina chokladrutor!

Lycka till! :D


Julbetraktelse

Julen har alltid varit min favorithögtid på året. Det är vitt, kallt och vackert ute, inne brinner det ljus och i fönstren finns det ljusstakar och stjärnor som lyser. Familjer samlas och det finns gott om goda kakor och mat. Det finns en viss förväntan och kärlek i luften som jag tycker är helt underbar!

Jag tänkte berätta om mitt starkaste julminne från när jag var yngre, då tomten ringde hem till mig.

Jag tror att det var julen 1997, alla kunde tyvärr inte komma hem den julen, någon av mina systrar var med sin pojkväns familj och liknande.

Efter att maten var uppäten och vi hade kollat på Kalle Anka började jag spänt kolla ut genom fönstret för att få se tomtens lykta komma ut ur skogen. Efter inte allt för lång stund hörde man det knacka på dörren och så hörde man den bekanta frasen: ”Ho ho, finns det några snälla barn här?” och in genom ytterdörren kommer det en lång man, med en plaskmask på ansiktet! Jag minns att jag höll minen men inombords var jag förkrossad. När denna ”tomte” hade gått och paketerna var öppnade började jag att gråta. Jag grät och grät, jag var så besviken! Kvällen led mot sitt slut och det var dags att lägga sig och sova. Ledsen som jag fortfarande var kröp jag ned under täcket, men efter inte allt för lång stund minns jag att mamma ropade på mig, det var någon i telefonen som ville prata med mig. I luren så var det en man som pratade, tro det eller ej, men det var tomtefar! Han bad så hemskt mycket om ursäkt för att han inte hade kommit hem till mig. Men det var så att tomtemor hade brutit benet, så tomtefar hade varit tvungen att stanna hemma för att koka tomtegröt och hade därför varit tvungen skicka en tomtenisse som inte hade fått något skägg än (därav masken). Min jul var räddad! Likaså min tro på tomten, ska jag vara ärlig så tror jag lite på tomten än idag. Vore det inte mysig ifall det springer omkring små tomtenissar som kikar in i våra fönster för att se om vi är snälla? Jag hoppas att alla mina kära klasskamrater får en fin och mysig jul, hoppas att ni har varit snälla i år så att kanske den riktige tomten kommer hem till er.

God jul på er alla!


Hej allesammans!

Jag kände att det var på tiden att skriva mitt första blogginlägg.

Just nu har det varit väldigt mycket i skolan. Stress har blivit vardagsmat.
Det har inte varit någon ordning på varken mat eller sömn.
Som tur är så är det snart jullov. Gud så jag längtar!
Alla julklappar är klara, detta känns också som en lättnad.

Förövrigt ska jag åka och hämta min lilla snutt, Emil på söndag.
Det är en chi ztu valp, som jag fått i 18:års present av mamma och pappa. Det är den sötaste varelse jag någonsin skådat.

Det jag vill få ut av detta inlägg är att; även fast jag har haft det jättestressigt under en längre tid och även fast jag slitit mig i håret av frustration,  så börjar många positiva saker titta fram igen.
Livet är bra härligt endå :)

Ha det så bra, tills vi ses nästa gång!

MvH Camilla


Hoho jaja

Jag ska inte säga att vi är en olycksdrabbad familj, men ibland får man faktiskt tvivla. Som till exempel när det gäller våra hundar. Vår gråhund Hälga blev blind när hon var väldigt liten, och veterinären sa att det inte gick att bota. Ett par veckor gick och mirakulöst nog fick hon tillbaks synen! Det kan man kalla tur i oturen och hon har nu en fullt frisk syn.

I höstas köpte vi en jättefin drevervalp som fick heta Alva. Sötare hund får man leta efter! Hon ser ut som en stövare med ben korta som en taxs. (?) I höstslutet, nu innan snön kom, lyckades hon käka i sig giftsvamp och vi fick fara akut till Sollefteå Djursjukhus för att kunna hjälpa henne. Hon fick medicin och kom hem igen, vi skyndade oss att plocka bort all möjlig svamp på gården, eftersom att hon tydligen inte hade vett nog att veta vad som gick att äta och inte. Allt gick bra denna gång och hon blev helt återställd.
I söndags var hon väldigt nere hela dagen och sov mest hela tiden. Morgonen därefter var det likadant och hon var en aning varm, spydde och var dessutom torr om nosen - vilket inte brukar båda gott. Samma dag åkte min far och syster med henne till veterinären och de gjorde ultraljud och konstaterade att hon hade något i tarmarna. Veterinären skickade med paraffinolja som hon skulle matas med och detta skulle hjälpa till att få ut det hon tuggat i sig. Det hjälpte inte och valpstackarn fick inte ens i sig vatten utan kräktes med jämna mellanrum. Idag tog de med henne till Östersund för att göra en ordentlig koll och dessutom operera ut det hon käkat i sig. Det visade sig vara ett par stenar, varav den största trasat sönder hennes tunntarm. Det finns inget de kan göra åt saken, så nu blir det till att vänta tills imorgon när de ska tillbaks till stan för att höra vad detta har för konsekvenser och om det går att fixa. Stackars Alva..

Varför faller det sig jämnt att vissa har ofantlig tur medans andra har otrolig otur?

Håller i alla fall tummarna för att det ska gå bra, men för tillfället verkar det tröstlöst. Fick ju dessutom en härligt stor veterinärräkning att betala såhär veckan innan jul. Härligt.


// Emma

Vänner

Hur tycker du att en riktig vän ska vara?

Själv tycker jag att en riktigt vän är en person du ska kunna lite på, o ansätt vad det gäller, både stora och små saker. En vän är någon du ska kunna ha roligt med och skratta tillsammans med, som man ska kunna gråta tillsammans med och bara sitta tyst och vara sig själv. Jag tycker att det är viktigt att kunna vara sig själv med sina vänner, visserligen ska man kunna vara sig själv inför alla andra också, men det är speciellt viktigt att kunna vara det inför sina vänner. En vän ska tycka om en för den man är, inte för den man vill vara.
En riktigt vän är också en person som kan ställa upp för en i alla lägen, en man kan ringa till, hur mycket klockan än är, vare sig det är viktigt eller inte.

Man ska heller inte behöva träffa varandra varje dag eller en gång i veckan, det ska kunna ta månader, till och med år mellan de gånger man träffas och det ska kännas som att det var igår man träffades och satt uppe hela natten och bara prata.

Vänner ska ta hand om varandra, vad som än händer, i alla lägen.
Om du har en sådan vän, var rädd om han/henne för de är sällsynta.

Huvudsaken är att man själv vet vilka som är ens riktiga vänner. Jag vet vart jag har mina vänner och jag hoppas att de vet vart de har mig. 


Sov gott allihopa :)

/Serena

Vidga vyerna littegranna

Angående det här som Erica Carlsson skrev för några dagar sen, om vad man ville göra efter studenten.

Visserligen har jag ytterligare ett år kvar här i Strömsund, men det stoppar ju inte funderingarna det minsta. I helgen var jag på träningsläger i Sävsjö där jag och min vän Elin snackade lite om det här. Det hela slutade med att vi på allvar skulle fundera på att dra våra väskor över Atlanten och bosätta oss i Alaska. Nu undrar ni säkert varför just Alaska, men grejen är den att varför inte? För några år sen bestämde sig några grabbar som gick på skyttegym här i Strömsund för att åka dit och idag är de bland världens bästa skyttar, samtidigt som de alla är ödmjuka som människor.

Självklart skulle jag ju plugga där på University of Alaska där man kan läsa i stort sett allt förutom juridik, eftersom USA: s rättssystem skiljer sig lite från vårt.

Visst låter det spännande?

För som min kära far sa, man hinner få sju barn och skaffa tre hundar snart nog ändå.

Haet gött!


//Hanna


Söndag 22.25

Det här är våran väldigt fina klass blogg. Kanske är dags för mig att yttra mig här också, har inte riktigt haft tid till det förut.

Tänkte börja med att lägga upp en ful bild på mig själv, det kanske är mitt rätta jag haha.. Skriver mer nästa gång, om jag har nåt vettigt att komma med då.




Ni får ha en fortsatt trevlig söndag och tredje advent! :)

?!

När ska man börja pynta granen? Vilket datum? Vad tycker ni :)

 


Ren lycka

När man har suttit och kollat på idol och sett idol-Eriks tjej stå och åma sig på scenen. När man är så extremt förbannad på kärringen som vägrade att gå av scenen och dansa som en jädra tönt. Då blir man så lycklig när man går in på facebook och det första man ser är en grupp som heter "vi som ville att Eriks tjej skulle gå av scen nån gång på idolfinalen 2009". Det är höjden av ren lycka. Tack Matilda Andersson, du är min hjälte ;)

Någon annan som dog av skam när ni såg det?




Ha en bra helg! /Ellinor

Lite humor!

Tänkte att det kunde vara roligt med lite humor såhär på fredagseftermiddagen.
Därför bjuder jag på dessa:








.
Trevlig helg!

Tävling!!

Jag läste precis Ericas inlägg om julklappsrim och tänkte att en tävling vore ju rätt roligt att ha med på bloggen så här innan jul ;)
Jag tänkte att man ska få komma på ett roligt rim till den julklappen jag bestämmer att ni ska rimma på också skriver ni det i en kommentar till det här inlägget.
Det är nämligen så att jag har köpt en burk från IKEA, en rund burk i glas med ett silverlock och den tänkte jag fylla med kakor och sedan ge till farmor!

Eran uppgift är att komma på ett rim till denna julklapp som farmor ska få av mig!
Tiden ni har till förfogande är till den 22 december när vi gör sista dagen på skolan innan jullovet.
Vinnaren kommer presenteras här på bloggen som en liten hyllning, men det är äran man vinner ;)


Ge järnet nu!! Jag hoppas på många bra rim!


En mysig jul

Många har sagt till mig att de inte tycker att julen är något speciellt.
Att det är en dag då man väntar hela dagen på att tomten ska komma
med julklappar och sedan är dagen slut.

Jag tror det man då har missat är själva julen!
För mig är det mysigaste med julen inte nödvändigtvis själva julafton utan allt innan.

Alla kvällar man dricker glögg ihopkrupen i soffan.
De tända ljusen och mysiga promenader ute i den svenska vintern.
Baka julkakor och koka knäck.
Då man paketerar paketen extra fint och kanske skriver ett julrim till.
När man som barn julpysslade.

Jag vill uppmuntra er att pyssla den här julen.
Du kan hitta massvis med julpyssel på Internet idag!
På hemsidan skapligtenkelt kan du klicka dig vidare till julpyssel
och hitta lätta och bra beskrivningar.
Sedan är det bara att klicka vidare:
pysselguiden
metsavastaa


Så förläng julen och gör den till något mysigt.
Försök få med dina syskon och föräldrar också
så blir det så mycket roligare!

/ Madelene


Topplista

För att uppnå ett fullödigt julfirande bör följande fenomen vara ständigt återkommande.
  1. Kalle Anka. Du är vuxen. Du ska inte titta på tecknat. Trots detta blir du alltid lika perplex när du ser den schackrutiga färgen och frågar dina föräldrar: "Varför kan inte vi måla vårt hus så??"
  2. Julskinka. Julskina, äppelmos, senap och tunnbröd. Den äckligaste kombination av annars fullt ätbara livsmedel.
  3. Knäck. Minst ett tandläkarbesök till följd av överkokt knäck bör vara en fundamental del i var familjs julfirande.
  4. Julklappar. Du får aldrig det du önskat dig. Trots detta kan julklappar fungera som en elchoch för ditt självförtroende, när det visar sig att du fått mer julklappar än ditt småsyskon. Detta är något som ditt syskon kommer att få höra ändå till nästa jul, då karusellen är igång igen. "Mamma älskar mig mer än dig!", är en mening som du kan använda dig av i de flesta trängda situationer.
  5. Mona Sahlin. Att under andaktsfulla förhållanden få dela med sig av sina julklappar till den charmiga kvinna. Heligt. Kan hon inte fysiskt infinna sig i ert hem, fungerar det att umgås med henne i sinnevärlden. Ohly funkar också.
  6. Jultomten. Du har kommit till insikt att detta fantasifoster Tomten faktiskt inte existerar. Trots detta skulle du bli oerhört demoraliserad om inte det lokala fyllot dök upp i tomteskrud år efter år.
  7. Glögg. Fy fan va njut!
Denna lista representerar nödvändigtvis inte mina egna åsikter om ovan nämnda punkter. Kanske, bara kanske!

:)

Det är ett himla tjat om julen hit och dit,
Vissa tycker att den bara är skit.

Men för dem oss som avgudar den,
och älskar dem som äntligen har hittat hem.

Så har jag hittat en rolig sida,
För dem som mig inte orkar sitta och i huvudet klia.

På en massa kluriga julklappsrim,
Nu kan man bara låtsas att man håller hjärnan i trim :)

 

http://www.ordsprak.se/julklappsrim.asp


Slopa Julen

Julbetraktelse


December är helt klart en mysig månad med tända ljus och kanske en doft av nybakat hemma. För många är detta den bästa högtiden som vi firar i Sverige. Stämningen är
på topp då familj och släktingar samlas för att fira tillsammans. Mat finns det såklart gott om i de flesta hem och godis är en ren självklarhet. Traditionen är att klockan tre varje julafton samlas framför TV:n och se på Kalle-Anka och alla hans vänner. Det är en trygghet att Kalle alltid finns där på julaftonseftermiddagen med sina julkort som nu bidrar till mer julstämning än dopp i grytan.


Då dagen är över och kvällen kommer kan jag tänka mig att de flesta familjerna spänt väntar på tomten. Dagens
höjdpunkt för de minsta är ändå den rödklädde mannen som kommer in och frågar efter några snälla barn. Han delar ut julklappar som man önskat sig men man får även andra saker som man såklart blir glad över. Då julklapparna är öppnade, godiset uppätet och de traditionella programmen på TV:n slut är även kvällen de för många. Efter en perfekt jul somnar alla nöjda.

            
                Perfekt jul, Julen är överskattad.




En sak är jag säker på och det är att det finns för mycket jul. Ångest över de julklappar man inte köpt, man har heller ingen aning om vad man ska köpa. Ofta slutar det med något helt onödigt som ingen vill ha, en konstig tavla som hamnar på vinden, en bok som aldrig, aldrig kommer att bli läst eller alldeles för många schampon, duschkrämer och bodylotions.


Stressen finns överallt, kring julklapparna, baket, städningen, pyntningen och familj, släkt och vänner. Kanske är det så att jag har köpt fel färg på julklappen eller så är det inte rätt modell. Äntligen är alla julklappar inhandlade men hur ska jag nu hinna med att storstäda hela huset? Det som ska göras är allt det vanliga som att damsuga, damtorka och skura men sen ska det även bytas gardiner, sängkläder, handdukar och skuras fönster. Att städa är en nödvändighet då man är helt säker på att det kommer att komma gäster på besök under julhelgen. Familjen är något som de flesta tar för givet, men hur blir det med de som inte har någon att fira julen med? Känner de sig inte mer utstötta ur samhället under högtider som denna. Högtider som i regel ska firas tillsammans. Dagen före julafton ska det slås in paket, bakas och pyntas. Alla tomtar ska nu upp och julgranarna ska tas in, knäcken ska kokas och skinkan grilleras. Julklapparna har under de senare åren blivit dagens höjdpunkt vilket jag själv anser vara helt fel, både med tanke på traditionen och i ekonomisk synvinkel. Det är bara stormarknadernas sätt att tjäna pengar på en kristen högtid, vi använder inte ens alla de saker vi får. Det finns helt enkelt för mycket jul.


            Hur kan julklappar, mat, godis och ett visst program
                             som Kalle-Anka blivit det som vi idag kallar jul?

Föresten är julafton den sämsta dagen att se på TV. Alltid samma sak, år efter år. Är det bara jag som har ledsnat på piff & puff? Ja, kanske är det bara jag som inte gillar ”kan du vissla Johanna”. Ja, men Kalle-Anka, det heligast av allt, kan vi inte behålla det? Jo, det är ju därför vi firar jul. Eller? Men jag håller ändå fast vid att det är den dagen då TV är som sämst!




Erika med K

Har läst lite inlägg här och jul och stress verkar vara huvudämnena, kanske hör det ihop? ;)

Men stressen verkar främst vara över vad som händer till hösten och där håller jag givetvis med. Jag har knappt tänkt på det eller oroat mig överhuvudtaget... förrän i tisdags när jag stod på jobbet med skurkäppen i högsta hugg, höst terminen (som brukar klassas som den segaste tiden någonsin) har precis sprungit iväg och tagit slut! Eller om en vecka lite drygt är det jullov och sen bara vårterminen kvar.. SHIT pomm fritts så att säga! Nu är det minsann dags att börja tänka på vad man ska göra till hösten (bli inte ännu mer stressade nu men det är bara att inse faktum..)

Mina planer har länge varit att sticka till Norge och jobba, planerna är fortfarande kvar men man tar ju liksom inte "fingrarna-ur-röven" ärligt talat och tar reda på hur man gör för att skaffa jobb och boende där osv. Skulle man orka ta tag i något skulle det vara betydligt enklare! Därför har jag bestämt mig att börja klura lite lätt på hur man gör om det nu är en möjlighet att göra till hösten. Annars tänker jag läsa en kurs av något slag (mammas idé, även min förstås bara det att jag inte vet vilken).. Polishögskoleplanerna måste ju vänta tills jag fyllt 20 men då finns ju ambulans/sjukvårdarpersonal kvar som är något som funnits i bakhuvudet bra länge de också. Det finns med andra ord lite att välja på men hur ska man någonsin bestämma sig, jag som är i princip helt värdelös på att bestämma mig.. Oavsett vad jag väljer så tänker jag också med hjärtat som har funnit sin plats hos en väldigt speciell kille, honom tänker jag givetvis inte lämna hur som helst. Men man lyckas alltid hitta en kombination av sina val så allt ordnar sig - optimist optimist! Hoppas inte heller att vännerna sticker allt för långt ifrån en men det kan man ju liksom inte stoppa, alla har sina drömmar och mål här i livet och dem ska man givetvis uppfylla och sträva efter :) wow vad djup jag låter...men det är ju sant! Inget ska få hindra en från att göra det man verkligen vill - kom ihåg det :)

 

// Erika


Snart är julen här!

Godkväll kära vänner!

Nu känner väl alla av det? Om exakt två veckor står tomten och knackar på er dörr - om ni har varit snälla i år det vill säga. Julen är alltså snart här. Det känns skönt att det snart är lov, även fast skolarbetena klumpar ihop sig så som de brukar göra såhär innan loven. På tisdag blir det en liten tripp till stan för att inhandla de sista julklapparna. Eller ja, sista och sista. Jag har bara köpt EN julklapp än så länge. Hur långt har ni kommit?

Nog för att det kommer bli skönt med lov så är det också lite skrämmande. Tiden går så oerhört fort! Det som är ännu läskigare är att när jullovet är över kommer det bara att smälla och så står vi där på vår studentdag. Spännande men sjukt nervöst!

Mvh Ellinor


"Vad vill du bli när du blir stor?"

Kära klasskamrater!
Våra tre år tillsammans börjar lida mot sitt slut, så vad sker efter gymnasiet? Har ni några planer? :)
Jag känner mig lite stressad, genom hela livet har vi ju fått höra frågan "vad tänker du bli när du blir stor?" Ni är väl medveten om att vi snart är "stora"? Skrämmande va? Dörrarna är ju öppna, vi får fria händer och har chansen att göra vad vi vill med våra liv. Det är ett ganska stort ansvar vi kommer få.

Jag har två funderingar, eller egentligen tre, beror på hur man ser det;) Antingen så kör ja på den här "hemmafru" rollen som ja har börjat med den senaste veckan. Jag bakade ju och städade som sagt ganska rejält förra helgen, har även börjat sticka en julklapp (ja vet, lite pinsamt, men ja tycker att de är kul!), så nu väntar ja i stort sett bara på den där rika, snart döende gubben som ja kan gifta mig med och ärva pengar när han dör. ´Så känner ni någon rik, näradöden gubbe så kan ni väl tipsa mig;)
Annars så har jag som plan att utbilda mig till massör, massageterapeut har legat högt upp på listan länge nu. Men jag har också fått upp ögonen för en SPA terapeut utbildning. Fast de jobbet är ju inte lika "bra" om man säger så. Man tjänar sämre och har inte samma jobb möjligheter. Sen har jag också som plan att utbilda mig till lärare. Jag har alltid velat arbeta med barn, så lågstadiet känns nu som ett självklart val. Jag kan ju egentligen hinna med alla tre om jag vill.. Men de är ju ganska mycket tid det handlar om. Jag ska ju vänta på att gubben ska dö också..
Men det vore kul att veta vad ni har för planer, jag har insett att vi har gått i samma klass nu i typ 3 år men ja vet inte vad ni vill göra med era liv. Så det vore väldigt roligt att höra era planer! Ha en fortsatt trevlig kväll :) Kram

Allt och ingenting.. Eller?

Paniken smyger sig faktiskt på en aning. Inte för att jag är sen med julklappsinköp eller så, nejdå utan för den alltför snart stundande studenten som praktiskt taget står vid dörren! Trodde aldrig att tiden kunde gå så fort, men sedan gymnasiestudiernas början har jag blivit motbevisad. Aldrig har jag gjort så mycket på så kort tid! Eller lite på lång tid, det beror på hur man ser det. I vilket fall som helst så blir jag lite nervös. Tänk om man inte skulle klara av allt det man tänkt sig i livet? Som min desperata önskan att bli polis, jag kanske rentutav är för kass för att komma så långt? Fast om det nu är något jag lärt mig under alla dessa år så är det väl det faktum att om man verkligen vill något så kommer det att funka. Så småningom om inte annat. Huga, man ska väl inte tänka för mycket. För det är en annan sak jag lärt mig - tänker man för mycket så blir man deprimerad eller får ångest! ;)

Nog om det, jag vill åka på Studentkryssningen. Nu. Så fort som det bara går. Jag tycker att det är ohyggligt synd att inte alla kunde följa med, men vi får väl busa med dem andra gånger istället! En sak man fasar inför den ändå är väl att allt kommer gå så fort att man tror att man drömt. Det är en mycket vanlig upplevelse jag haft de senaste åren. Det har hänt så mycket ovanligt, saker man inte brukar göra i vanliga fall bland annat, att det känns som att jag drömt. Men så verkar livet vara. Trots både bra och dåliga upplevelser så får man inse att livet går fort och att man faktiskt inte drömmer.


Sen finns det en sak jag skulle vilja erkänna. JAG ÄLSKAR MIN KLASS! Mer underbara, snälla, smarta och snygga vänner får man leta efter. Ni verkar kunna ställa upp i vått och torrt och det är för det jag älskar er! Vi har väl haft våra tvister ibland, men eftersom att vi delar äkta kärlek så överlever vi allt. Starkare gemenskap får man leta efter! Det är också lite ledsamt att vi nu till våren ska splittras efter 3 år. Jag skulle kunna säga att vi kommer att hålla kontakten, men jag är klok nog att inse sanningen att det kommer vi inte. Alla kommer att ha fullt upp på sina håll och man har faktiskt inte all tid - även om det är den mest rättvist fördelade resursen i världen. Vi har ju fullt upp nog redan nu. Men då vill jag säga er att den dag NI inte tror på er själva kommer jag att göra det. Jag vet vad ni är kapabla till och jag vet att ni kommer att gå långt. Och hör sen!

Se där, nu urartade det hela till att jag förklarar min kärlek till mitt kära SP3. Men en sak är säker - ni är värt vartenda smicker! Jag må vara en småtöntig, rödhårig (eller orange? Det tvistas om det där) dansfjant med dålig planering (ibland) men i det här fallet vet jag vad jag talar om.



Ha en fortsatt trevlig dag!

// Emma

Helgbak

För er kära klasskamrater som har missat de så tänkte jag berätta att jag är en riktig jul älskare, därför anser jag att det är eran rättighet att veta om min mysiga julhelg!

Igår så började dagen med att jag satte igång med ett lussekattsbak som blev riktigt lyckat! Enligt pappsen var det de godaste lussekatter han ätit på år. Min syster tipsade mig om att man skulle ha i kesella och efter att man gräddat dem ska man pensla över med ägg, för att de inte ska bli torra lika fort. Jag blev själv riktigt nöjd!Mina planer på att baka småkakor efteråt gick inte fullt så bra, jag saknade x antal ingredienser så det var bara att vänta tills vi skulle åka till Hammerdal. På kvällen begav sig då jag och pappa till Hammerdal, först för att handla och sen hämta Sofia för att sedan bege oss till Gåxsjö kyrka för en julkonsert. Det märks i alla fall att jag inte är någon ICA handlare än (Koopra har ju gått i konkurs), jag trodde att ICA var öppet till kl 6 men det var fel, de stängde klockan 5 = vi kom 20 min för sent. Aja, det gick ingen nöd på oss, vi fick shoppa det viktigaste på OK istället.
Konserten i Gåxsjö kyrka var jätte fin! Så bra sjunget och fin stämning. Det var Cantilena kören som sjöng, Sofias mamma är med i den. Det är något speciellt med kyrkan i Gåxsjö, den är betydligt mysigare än den i H-dal. Så känner ni för att besöka en kyrka någon dag rekomenderar jag Gåxsjö kyrka ;)
När vi kommit hem fick jag för mig att jag skulle baka lite småkakor, så det blev två sorter innan filmen 28 dagar började. Bra film för övrigt!

Idag fortsatte min bakning, sammanlagt kom jag upp i sju sorter tror jag.. Bland annat havreflarn med och utan fyllning (fyllningen var smält marabouchoklad, mums!) hallongrottor, kanelsnittar, chokladsnittar, chokladkringlor och havre kakor tror jag det blev, kan ha glömt någon men men. Lite kakor blev det i alla fall!
Så känner ni er fika sugna är det bara att ta er en liten tripp till Fyråsskogarna och hälsa på mig :) Nystädat och fint är huset, för även det har jag hunnit med i helgen. Så det har varit en effektiv och mysig helg. Julmusik har spelats konstant. Jag hoppas att ni har haft en lika bra helg som mig, så ses vi i morgon :)

Jag förstår att du är förvånad min kära vän Erika, att även jag kan sitta vid datorn på helgerna ;)


Hoho finns det några snälla vuxna?



Barnens alla favorit tometen, marknadsför nu sexleksaker åt apoteket!
Det kanske är ett bra pr- trick så här i juletider?

Mvh/ Ronja

Karma Chameleon

Tänkte bara försöka sprida budskapet om underbar 80'tals musik. Det aktuella bandet just nu är Culture Club, som trots Boy George tvivelaktiga utseende leverar bra musik som gör en glad och som tydligen aldrig blir för gammal. (Även fast Boy George börjar bli det) Och den speciella låten för mitt nyligen återfunna intresse är ju självklart Karma Chameleon.
Andra låtar som kan va värda att nämna: Do you really want to hurt me, Love is Love och Time och många fler men jag skulle kunna rabbla upp alla låtar de har gjort, vilket är lätt onödigt.
/Elin

I'm Not There



Såg nyss en bra film som handlade om Bob Dylan. Den hette som framgår av titeln till det här inlägget: "I'm Not There". Sex (6!) olika skådespelare spelar Dylan, tror jag. Alla heter olika, ingen heter "Bob Dylan",  men de ska väl på ett eller annat vis gestalta Dylan. Filmen växlar mellan svart-vit och färg, den använder sig av Dylans musik och ger en känsla av hur det är att vandra omkring i livet som artist, som älskare, som laglös, hemlös och helt enkelt som en människa.

Den var lite udda och annorlunda, men så är kanske Dylans liv också. Han är lite...egen. Jag gillade den i alla fall.

Jag kanske ska nämna några av skådespelarna: Cate Blanchett, Richard Gere, Christian Bale, Heath Ledger och så är det två till som jag inte kan namnen på. En av dem är en liten afro-amerikansk pojke på elva år. Alla spelar de Bob Dylan.

Rekommenderas även om man inte tycker om honom eller hans musik.

//Anders

AAAAAAAH!

FÖRTVIVLAN!!!! Skrev nyss världens längsta inlägg om hur värdelöst det går för mig och mina skolarbeten på grund av min idétorka. Inlägget var väldigt gripande och jag kände mig hur nöjd som helst. Vad händer!?! Jo, jag råkar komma åt en liten j*vla knapp på datormusen och allt försvinner just när jag ska publicera det!!

Nu ger jag upp. Jag är född i oturens tecken och jag kommer mest troligt att avsluta mitt liv i samhällets bottenskikt.

Vad grundar jag det på?

1. Har haft halsfluss i tre månader.
2. Jag är oförmögen att skriva något skolarbete överhuvudtaget.
3. Min hamster krossades under en stubbe?!

Som ni förstår går det inte så bra för mig just nu så ni får ha lite överseende med mitt negativa blogginlägg :)


rossön by night

en helkväll i Rossön har kommit till sin ända. den började med att storpersson kom till mig på sin ockelbo 600 som lever om så förbannat så hela huset skakar och rutorna krackelerar. vi kikade på idol och det var bra ända till slutet när man insåg att de där 10 samtalen till "hej, det här är Tove! tack för att du röstar, det betyder suupermycket för mig" inte var till någon nytta. SKITSAMMA, erik kommer ändå vinna skiten, men det skulle ha varit roligt med lite östrogen i finalen. tur att laila bagge styr upp på den fronten iallafall. HEHE

jag och min vän elias for sedan ut med bilen och levde satan. fy bubblan vad tråkigt man kan ha, det är fruktansvärt att man har så dålig fantasi. jag kan NÄSTAN inte komma på något mer tragiskt än att vara ute och FÖRSÖKA sladda med sin mammas ford sierra KOMBI årsmodell 1990 i Rossön på en fredagkväll, vilket var exakt vad vi gjorde. när vi sedan plockar upp kenny och han har med sig en bok med en massa "skämt" i, varav halva boken består av "fluga i min soppa"-skämt, och den andra halvan av skämt av ännu lägre rang, gör inte kvällen mindre dyster.

låt mig ge ett exempel :

"vart är du ifrån?"
"från mora."
"det hörs inte."
"FRÅN MORA!"

även att jag fattade det där först nu, men det var fan inte ett bra skämt ändå!

nu ska jag lägga mig. 

hare braaaaaa //christoffer

Filmtips

När jag var med några vänner här om dagen så hittade vi en film på Serenas dator som vi skulle titta på. Vi visste inte riktigt vad den skulle handla om så vi hade inga höga förväntningar.

Filmen vi valde var "Van wilder freshman year"


Den var mycket bättre än vad man hade trott! :)

Skulle väl kunna säga att den påminner lite om american pie filmerna men kanske lite bättre?
Vi tre flickor som såg den skrattade alldeles för mycket (om man nu kan göra det?) vid flera tillfällen under filmen.
Så har ni lika dålig humor som jag och mina vänner, SE DEN! :D

/ Rebecha R

Julklappar

Är det bara jag som inte har köpt en enda julklapp? Börjar känna mig lite stressad om jag ska vara ärlig.
Så nu till min fråga, vad ger alla till sin kära far i år?:)



Dagens stjärna!

Apropå den pågående finanskrisen:



Madelene

 


Premiär!

Hej klasskamrater!

Det här är första gången jag bloggar. Vi får se hur det går. Har ni otur så kommer jag att bombadera er med en massa svammel, klyschor och annat onödigt och överflödigt; har ni tur så håller jag mig i skinnet och bara skriver sånt som är intressant.

Time will tell.

Nu är det bara att skriva på!

SP3 RULES!!!

Hej!

Kom igen nu alla, nu börjar vi blogga som själva den så kanske vi fastnar på nån topp bloggs lista - tänk vad coolt!! Skriv om allt möjligt, det är roligt! ;)

Ha det bra, go helg på er alla!

Idolresa

Nu är det bara timmar kvar innan jag och Matilda tuff-tuffelituff-tuffar iväg till stora staden Göteborg och semifinalen i musiktävlingen Idol 2009!

Matilda ska pussa på Calle (utan att hälsa från Erika Dahlin) och eftersom min egen kärlek Mariette är lesbisk och frånvarande får jag väl kyssa en sopkvast eller dylikt ...

Ha en trevlig fredag utan oss !!



/Robban och Huldis


Nedräkning!

dagar till studenten

RSS 2.0