Hoho jaja

Jag ska inte säga att vi är en olycksdrabbad familj, men ibland får man faktiskt tvivla. Som till exempel när det gäller våra hundar. Vår gråhund Hälga blev blind när hon var väldigt liten, och veterinären sa att det inte gick att bota. Ett par veckor gick och mirakulöst nog fick hon tillbaks synen! Det kan man kalla tur i oturen och hon har nu en fullt frisk syn.

I höstas köpte vi en jättefin drevervalp som fick heta Alva. Sötare hund får man leta efter! Hon ser ut som en stövare med ben korta som en taxs. (?) I höstslutet, nu innan snön kom, lyckades hon käka i sig giftsvamp och vi fick fara akut till Sollefteå Djursjukhus för att kunna hjälpa henne. Hon fick medicin och kom hem igen, vi skyndade oss att plocka bort all möjlig svamp på gården, eftersom att hon tydligen inte hade vett nog att veta vad som gick att äta och inte. Allt gick bra denna gång och hon blev helt återställd.
I söndags var hon väldigt nere hela dagen och sov mest hela tiden. Morgonen därefter var det likadant och hon var en aning varm, spydde och var dessutom torr om nosen - vilket inte brukar båda gott. Samma dag åkte min far och syster med henne till veterinären och de gjorde ultraljud och konstaterade att hon hade något i tarmarna. Veterinären skickade med paraffinolja som hon skulle matas med och detta skulle hjälpa till att få ut det hon tuggat i sig. Det hjälpte inte och valpstackarn fick inte ens i sig vatten utan kräktes med jämna mellanrum. Idag tog de med henne till Östersund för att göra en ordentlig koll och dessutom operera ut det hon käkat i sig. Det visade sig vara ett par stenar, varav den största trasat sönder hennes tunntarm. Det finns inget de kan göra åt saken, så nu blir det till att vänta tills imorgon när de ska tillbaks till stan för att höra vad detta har för konsekvenser och om det går att fixa. Stackars Alva..

Varför faller det sig jämnt att vissa har ofantlig tur medans andra har otrolig otur?

Håller i alla fall tummarna för att det ska gå bra, men för tillfället verkar det tröstlöst. Fick ju dessutom en härligt stor veterinärräkning att betala såhär veckan innan jul. Härligt.


// Emma

Kommentarer
Postat av: Erica C

Men fy så hemskt! :( Jag hoppas verkligen att allt går bra för den lilla vovven! Jag håller tummarna! Kram!

2009-12-17 @ 09:34:31
Postat av: Ronja

Hoppas verkligen att det går bra:(

2009-12-17 @ 14:55:52
Postat av: Robin Hagström

Nu tänker jag va skitelak, men jag läste Skellefteå Dårsjukhus och höll på att skratta ihjäl mig en kort stund.



Hoppas att det gick bra med din fyrbente kamrat! :)

2010-02-01 @ 18:33:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0