Aftermath

tänkte tipsa om ett bra hårdrocksband från strömsundstrakterna! (meliesa är dock från usa) Bandet spelade på mångfaldshuset igår kväll, länken är tyvärr från i höstas.
lyssna och njut!

http://www.youtube.com/watch?v=MJHfAuVBGUk

ha en bra söndag kära klasskamrater!:)


Sagan om politikerna i kyrkan

Hon gick in med stapplande steg, darrande som ett asplöv i snöoväder: Mona Sahlin äntrade scenen. Början var hackig, Fredrik Reinfeldt käkade popcorn, Göran Hägglund blåste såpbubblor, Maud Olofsson tjuvrökte. Tillsammans går Lars Ohly och Peter Eriksson, hand i hand, fram mot podiet. Vigselringarna sitter på plats. Men skåda! Vad vore ett bröllop utan en tragedi? Jan Björklund lägger ut ett krokben framför Ohly. Ohly faller och drar med sig Eriksson, skrikandes, nedåt pelargången. Mona Sahlin har fått nog. Hon smäller igen Bibeln och kastar den rakt i magen på Reinfeldt. Reinfeldt sätter ett popcorn i halsen och börjar hosta och kraxa. Maria Wetterstrand kommer från ingenstans och tar Maud Olofssons cigaretter. Det skulle hon inte ha gjort. Maud Olofsson, nu lidandes av abstinens när hon inte kan tillfredställa sitt nikotinbehov, vrålar och hoppar på Maria Wetterstrand. Göran Hägglund ritar på golvet med krita. Lars Ohly reser sig upp och tittar på Björklund. Hans (Lars Ohlys) ögon lyser rött: han vill ha blod! Jan björklund, nu vettskrämd, ger till ett skri och försöker ta sig upp i predikstolen. Mona Sahlin tar Göran Hägglunds kritor. Göran Hägglund börjar gråta. Reinfeldt, nu utan något besvärande popcorn i halsen, ser förödelsen i kyrkan. Han höjer upp armarna i skyn och tillber Oden. Plötsligt blev det mörkt.
- ”Är det solförmörkelse?” frågar Björklund från predikstolen.
- ”Nej.” morrade Lars Ohly. ”Det är min vrede som släckt allt hopp för din del, mitt offerlamm.”
- ”Fredrik, hjälp mig! Fredrik!” ropar Jan Björklund. 
- ”…och detta blod från den allra renaste oskuld skall ge oss kraften att härska över världen tills Du ej icke finnes kvar, O store Oden.” sa Reinfeldt lugnt och stadigt.
   Peter Eriksson, lite groggy efter fallet, tittar sig runt om i kyrkan och konstaterar att det ser mörkt ut.
- ”Kan nån tända lampan?” frågar han trött.
- ”Och slösa med koldioxiden? Ditt klimatsvin!” väste Maud Olofsson innan hon vräkte sig över Peter Eriksson bakom honom och, likt ett lejon på den afrikanske savannen, bet honom i nacken.
   Mona Sahlin gick fram till Reinfeldt, tog fram sin Koran och sade:
- ”Du oinvigde hedning, nu skall du få höra på Det rätta ordet.” och började sedan sjunga på arabiska. Fredrik Reinfeldt brydde sig inte om Sahlin. Han knöt istället nävarna och tjöt ut i ett klagorop där han åkallade Oden, Tor, Frej och Heimdall. Och se! Taket revs upp och ovanför dem lyste himlen mörkrött och på denna vägg, detta tak av blodröd tapet red fyra märkliga figurer fram över fältet mot dem. Mona Sahlin, som nu ej längre tror på Muhammed, skriker av skräck. Reinfeldt skrattar skrockande. Lars Ohly, som nu har tagit hand om Björklund, kände helt plötsligt att predikstolen kanske inte var en sådan bra plats att vara på och skyndar sig nerför trappan. Mona Sahlin, som aldrig riktigt har trott på de nordiska asagudarna, började springa mot utgången. Men ajajaj! Göran Hägglund, med tårarna rinnande ner längs kinderna, hade hunnit fram före henne och stängde porten med en rejäl regel.
- ”Du dum.” stötte han ur sig.
- ”Barnrumpa ur vägen!” svor Sahlin. Men hägglund sparkade henne på smalbenet så att hon ramlade.
- ”Du elak. Du tog mina kritor. Du dum.” 
   Mona Sahlin jämrade sig. Lars Ohly, nu nere vid golvet, mötte Fredrik Reinfeldt.
- ”Och vart tror du att du är på väg, din lilla kommunist!” sa Reinfeldt. Lars Ohly tänkte svara tillbaka men hindrades av att Oden, Tor, Frej och Heimdall landade i kyrkan. Oden selade fast Sleipner vid en kyrkbänk, Tor och Frej parkerade sin vagn i ett hörn, Heimdall hade åkte med regnbågen. De beskådade kyrksalen.
- ”Vart är våran oskuld?” röt Tor. ”Vi har inte kommit ända från Valhall i onödan. Vi vill ha människoliv!”
   Fredrik Reinfeldt tog ett fast tag om Ohlys arm.
- ”Här är hon, mina herrar.” sa Reinfeldt med hög stämma. ”Den allra spädaste av jungfrur.”
   Ohly, som nu förstod vad som var i görningen, försökte protestera, men upptäckte till sin fasa att han inte kunde prata. Han kunde inte få fram ett ljud! Nu steg Oden och Frej fram för att inspektera oskulden.
- ”Hon ser ståtligt ut. Ett väldigt vackert exemplar.” sa Oden.
- ”Sannerligen. Henne skulle man vela ha.” stämde Frej in. Lars Ohly började svettas.
- ”Vi tar henne.” sa Tor. ”Finns det någon mer?” frågade han Reinfeldt.
- ”Den skadade kråkan där borta vid porten kan ni få ta om ni vill.” sa Reinfeldt och pekade på Sahlin.
- ”Menar du hon med blod kring munnen?” frågar Heimdall och pekar på Maud Olofsson.
- ”Nej, henne ska ni undvika. Hon är en riktig vildkatt. Ta den andra istället. Hon som försöker ta sig ut nu.”
- ”Kvinna!” sa Oden och riktade sin hand mot Mona Sahlin, ”Nu är du min!” och skickade blixtar mot Sahlin. Sahlin skrek av smärta och färdades telepatiskt till Sleipner.
   Lars Ohly såg sin chans och försökte fly men han hann inte lång, ty Tor kastade Mjölner mot honom och slog ner honom medvetslös. Han gick fram till Lars Ohly och bar honom över axeln. Mjölner hade han i ena handen.
- ”Det ser ut som om vi är klara här.” sa Oden. ”Tack för affären.”
- ”Tackar tackar.” sa Reinfeldt. Oden band fast Sahlin och la henne på Sleipners rygg. Tor och Frej gick till sin vagn och la Ohly på golvet i vagnen. Heimdall åkte i väg på regnbågen, efter honom kom Oden med Sleipner och Sahlin och sist men inte minst Tor och Frej med Ohly. Taket kom tillbaka igen och det blev med ens ljusare ute. Maud Olofsson kom fram till Fredrik Reinfeldt, torkade av sig blodet från munnen med armen, och sa:
- ”Det var väl ett trevlig bröllop.”
- ”Ja, men hur gick det för lille Göran?”
- ”Stackarn tappade bort sina kritor.”
- ”Nej va synd.”
- ”Ja men jag lovade honom att vi köper nya när vi åker hem.”
- ”Det gör vi.”
- ”Kom nu Göran. Var inte ledsen, allt ordnar sig. Kom nu, allt ska bli bra ska du få se.”
- ”Mona dum.”
- ”Ja Mona dum, men Mona är borta nu.”
- ”Mona borta?”
- ”Ja, Mona borta. Nu är det bara du och jag och Reinfeldt kvar.”¨
- ”Va bra.”
- ”Javisst, jättebra.”
De gick ut och åkte tillbaka till Stockholm. De styrde Sverige klokt och rättvist och levde lyckliga i alla sina dagar.

 

Slut.


Minor Swing

http://www.youtube.com/watch?v=mljsYayu8GE

Django, vilken geni! Underbar komposition

/Ρεβέκκα Παπουτσή :P

Dagens fråga

Är det rätt att man inom damhockeyn inte får tacklas?

Söndag

Kära klasskamrater!
Är det fler än jag som känner att studenten är här när som helst? Det är verkligen inte många dagar kvar nu! Efter alla dessa år som vi har tillbringat i skolan, nu är de snart slut! Vi har möjligheten att göra vad vi vill med våra liv, är det inte helt otroligt? Det är vi som kommer styra våra egna liv, inga lärare som bokar upp vår lilla lediga tid med prov och uppsatser. Vi kan flytta hemifrån (för dem som inte redan har gjort det) och genom det starta ett eget liv, göra våra egna val och ta ansvar för våra egna handlingar. Jag tycker att det är lite skrämmande, självklart kommer jag sakna er! Men jag kan ändå inte låta bli att längta.. Det är ju detta som vi har väntat på och det är denna fråga som vi har svarat på 1000 tals gånger, vad vi ska göra när vi är stora. Jag vet att jag har skrivit om det förut, men detta är verkligen stort!
Sedan föreläsningen i torsdags om skogsindustrin har jag tänkt nästan ännu mer på detta än förut. De personer som föreläste hade hunnit med så mycket.. Jag tycker att allting känns så nära! Det är nog inte så många månader kvar innan man står där på flygplatsen och vinkar av den person som följer med en dit innan man tar flyget till Gran Canaria, där jag troligtvis kommer plugga. Jag kommer gråta floder, likaså som jag kommer göra på vår student. Det är hemskt, att många av er som jag har träffat 5 dagar i veckan i snart 3 år, knappt kommer ha någon kontakt med fören om 10 år då vi träffas på klassåterträffen. Tänk vad mycket vi kan ha hunnit med till dess. Utbildningar, resor, arbeten kanske till och med flera av oss har fått en familj och barn. Kan ni tänka er en liten bebisversion av Erik som ligger och sover i en vagn, eller en liten miniversion av Martin som springer omkring och drar en liten miniversion av Matilda i håret? Framtiden ligger verkligen i våra händer nu kära klasskamrater, nu måste vi bara ta chansen och göra något roligt av den och göra det som vi verkligen vill! Minnena från gymnasiet kommer vi alltid ha kvar, gymnasiet har ju bidragit mycket till dem vi är idag. Jag känner i alla fall att det inte var fören i gymnasiet som jag kunde vara den jag är, jag står mer för vad jag tycker och jag känner mig betydligt tryggare i mig själv nu än vad jag gjorde för tre år sedan. Jag tror säkert att det är fler än jag som känner så!

Nä nu har jag varit nog känslomässig för idag, det känns faktiskt som att det har varit en känslomässig dag överlag idag faktiskt.. Det kanske kommer med söndagar, när man har varvat ner lite efter skolveckorna och börjar förbereda sig för den kommande veckan. Men jag träffar nog några av er i morgon och ni andra får ha det så bra tills vi ses!

Tack för mig!


OS-effekten

Tycker att det är både fascinerande och roligt att så många intresserar sig för våra svenska OS-hjältar (hjältar är de oavsett om de vinner eller inte - at least they make an effort). Jag har suttit med hjärtat i halsgropen ett antal gånger under den senaste veckan och den här helgen har i princip bara bestått av att titta på OS, i och med att jag varit sjuk och inte kunnat göra så mycket annat. 
  Något som slagit mig är att det kan vara så enkelt att döma andra. Rent allmänt och i allra högsta grad när det handlar om sport på tv så är, i alla fall min familj, experter på att skrika åt tv:n och de tävlande när de gör något, enligt dem, idiotiskt. Det jag brukar störa mig på, är de som klagar på hur de tävlande i OS gör, för i nästan hundra procent av fallen så skulle inte de som klagat kunna göra det ens hälften så bra som de i eliten.
  Det är ganska märkligt vad bra man är hemma i tv-soffan - man kan praktiskt taget allt och hade kunnat göra det SÅ mycket bättre själv! Jag är i alla fall realist och brukar säga att "Jag hade inte kunnat göra det bättre själv".  Har ni förstått vad lätt det dessutom är att jubla och skryta över de tävlande när det går bra men hur det kan vara ännu enklare att kasta skit på dem när det går dåligt? Mitt tips är att glädjas åt vår kära OS-trupp hur det än går. De är inte mer än människor och kan inte mer än att göra sitt bästa, precis som vi. Sen har jag alltid lärt mig att det inte spelar någon roll huruvida det går bra eller inte, för har man inte haft roligt så kan ingen vinst väga upp det faktum att man inte känner sig nöjd med sin insats.

Det som intresserat mig mest under OS än så länge är curlingmatcherna. Både damerna och herrarna har spelat någorlunda bra. Sen kan jag tjuvlåna lite taktik och tips av dem eftersom att jag själv spelar curling, men det är en annan femma ;)

Jaha, där har ni lite OS-svammel (på gott och ont). Någon annan som tittat på OS kanske? :)

//Emma

djurens helvete!

I dagens Aftonbladet kan vi läsa om grymma djurplågare. djurplagare som inte tar någon hänsyn till hur djuren mår- utan de vill endast tjäna massor av pengar på pälsarna.

I den här videon så låter Finska pälsfarmare sina djur växa upp i trånga burar. Där har rävarna en minimal yta att röra sig på, samtidigt som djuren attackerar varandra. De får ingen mat och många djur lider utav svåra skador, tillexempel inflammerade öron och såriga ben. vissa djur kanske till och med har brutna ben och/eller är förlamade.

Jag verkligen avskyr människor som behandlar sina djur som en sak, ett föremål som inte behöver kärlek eller omtanke. det är helt fel! Djur kan känna. Dom har känslor. djuren har behov såsom att äta, sova, leka och få vara ute. Farmarna skiter totalt i hur djuren mår, det viktigaste enligt dom är att få plats med så många djur i så små burar som möjligt för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Jag blir grinfärdig bara jag läser om detta ämne. Det är inte mänskligt- man kan jämföra det med förintelsen. Det är lika tragiskt.
När jag ser en gammal tant med en kappa gjord utav päls vill jag bara spy. Eller fråga henne om hon vet hur djuren hade det innan dom blev hennes ”fina kappa”. Kanske visa upp några bilder på hur pälsdjur har det. Då vill nog tanten aldrig ha en pälskappa på sig mer.
jag blir bara så förbannad.

Djur som lider inom päls- fjäder och köttindustrin mm. är inte någon nyhet. Men det måste lyftas fram om vi skall få stopp på djurplågeriet!

här är länken till videon.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6631785.ab


//sandra


Studentdatumet

Jag som många andra har hört att vi studenter ska gå ut skolan fredagen den 11 juni i år.
Är det bara jag som tycker att den som kom på detta borde tänka om?
Studenterna har under flera år nu gått ut på torsdagen. Ettor och tvåor går ut på onsdagen och
niorna går ut på fredagen. Detta system har varit jättebra eftersom att skolavslutningarna inte krockar på samma sätt som det nu verkar komma att göra ..
Då vi går ut samma dag som niorna.


Någon ur studentkommittén som vet varför det blev så här?
(Jag förstår att det inte var ni som valde datum).

Borde vi försöka flytta på någon av avslutningarna? 



/Madelene

TURNÈ

Som kanske inte alla vet så var jag på turné förra veckan med min ensambel grupp. Det var en häktisk men rolig vecka. Vi åkte buss i flera timmar, pratade om våra program, sjöng inför stora publiker, åt plankstek och skrev autografer. Vi besökte massor av ställen bland annat Åsele och Dorotea och självklart hela Strömsundskommun. Vi åkte mycket buss, vilket var det enda negativa med vecka. Tror att vi åkte ca 80 mil under 5 dagar, inte illa.  

Veckan var inte bara rolig för att vi fick åka ut och göra något annat, utan också för all beröm vi fick. En av lärarna i Backe sa ”det måste vara det bästa framförandet på skolan på 100 år”, andra hoppades att det skulle höra oss igen. Det roligaste var att läraren från Dorotea var helt säkert på att hon skulle få höra flera av oss i framtiden som ”stora artister”, haha rätt komiskt faktiskt.

Som jag nämnde tidigare fick vi också skriva autografer (till barn på mellanstadiet). Vilket både var stressande och roligt, ett tag såg jag inte ens ansiktet på personen, utan endast massa armar. Jag fick även tro det eller ej en 11 årig beundrare. Han ville att ”den snygga tjejen” skulle skriva på honom och hans vänners armar också ville han ha ett hjärta, ett extra stort haha!! Mattias Viberg blev av med sina trumpinnar som alla slogs om och en typ 16 årig kille frågade efter hans autograf. Det var roligt att skriva autografer samtidigt som det kändes löjligt, men lika bra att njuta var nog första och sista gången! ;D

Det finns mycket mer att berätta om veckan, men ingen orkar läsa ett långt inlägg. Kan avslutningsvis meddela er om att vi kommer att framföra alla låtar TISDAG V.9  I AULAN!  Förvänta er ingen stor nu, bara för att vi fick skriva autografer. Det var som sagt mellanstadielever som tycker allt är bra ;D

Föresten, hoppas ni hade en rolig vecka vid skolbänken;)

 

MLIA

http://mylifeisaverage.com/

Today, my parents got called into my 7 year old sisters school. My sisters class had to do a test and at the start of it they had to fill in personal details. The part where it says 'sex:' and you have to tick the box either female or male, my sister wrote 'have not had it yet'. I love my sister. MLIA

Today, I was really mad at my phone. Just before I was about to throw it at a wall, I received a text from an unknown number saying "please don't :(" I think my phone is possessed. MLIA.

Tisdag

Jag måste länka er till en sida. Där folk blir dumpade på ett elakt sätt, där folk blir utsatta för dumma situationer. Helt enkelt för att deras liv suger.

http://fmylife.com

Ha så kul åt andras missöden ;)

Ett peppande inlägg!

"När man känner sig tung och alldeles för ung,
Och när man vill förändra saker i livet, men inte vågar ta det stora klivet
Det är då man ska trotsa sin rädsla och våga veckla ut sina vingar och flyga

Det kan vara lite skakigt från början och man kanske faller en gång eller två,
men testa hellre på, än att bara vandra omkring och smyga" /
Camilla Nilsson

Ofta när någonting känns svårt så struntar man i det. Man tror att det är hopplöst och man förtränger vilken kapacitet man faktiskt har.
Nya saker kan ta tid att lära sig, men övning ger färdighet och det får vi inte glömma bort!

Med detta inlägg vill jag peppa er allihopa. Ingenting är omöjligt. Det gäller bara att vilja det nog mycket!
Man kanske måste offra saker för att nå sina mål. Men vill man något nog mycket, så anser jag att det är värt att gör uppoffringar. Man kan faktiskt inte både äta kakan och ha den kvar!

Hoppas att ni blivit lite mer peppade nu, än vad ni var tidigare! :)

Ha det bra allihopa / Camilla

Kor och politik

Här kommer ett urval av några politiska ideologier (bland annat) , förenklade för att förstås av alla. Snart är det val, kamrater.


FEODALISM: Du har två kor. Din härskare tar lite av din mjölk.
ÄKTA SOCIALISM: Du har två kor. Regeringen tar båda och placerar dem sedan i en lada med alla andras kor. Du blir tvungen att ta hand om alla kor. Regeringen ger dig så mycket mjölk som du behöver.
BYRÅKRATISK SOCIALISM: Du har två kor. Regeringen tar båda och placerar dem sedan i en lada med alla andras kor. Där sköts de av före detta hönsfarmare. Du blir nu tvungen att ta hand om de höns som regeringen tog ifrån hönsfarmarna. Regeringen ger dig så mycket mjölk samt ägg som bestämmelserna anger att du behöver.
FASCISM: Du har två kor. Regeringen anställer dig att ta hand om dem, och säljer mjölken till dig.
ÄKTA KOMMUNISM: Du har två kor. Dina grannar hjälper dig att ta hand om dem, och ni delar alla mjölken lika mellan er.
RYSK KOMMUNISM: Du har två kor. Du måste ta hand om dem, men regeringen tar all mjölk.
KAMBODJANSK KOMMUNISM: Du har två kor. Regeringen tar båda och skjuter dig.
DIKTATUR: Du har två kor. Regering tar båda och inkallar dig till tjänstgöring.
ÄKTA DEMOKRATI: Du har två kor. Dina grannar bestämmer vem som får mjölken.
REPRESENTATIV DEMOKRATI: Du har två kor. Dina grannar utser en personer som meddelar dig vem som får mjölken.
BYRÅKRATI: Du har två kor. Först reglerar regeringen vad du får mata korna med och när du får mjölka dem. Sedan betalar den dig för att inte mjölka dem. Sedan tar den båda, och skjuter en, mjölkar den andra och häller mjölken i vasken. Sedan kräver den dig att fylla i formulär gällande de saknade korna.
ÄKTA ANARKISM: Du har två kor. Antingen säljer du mjölken till ett rimligt pris, eller så försöker dina grannar stjäla dina kor och döda dig.
KAPITALISM: Du har två kor. Du säljer den ena, köper en tjur och bygger sedan en hjord av kor.
SURREALISM: Du har två giraffer. Regeringen kräver att du tar lektioner i munspel.

Reklam

Vi är 30 elever i våran klass, det betyder att det bör i alla fall komma upp minst 30 inlägg i veckan? :D

Och nu när vi har fått sådan fin reklam på skolans hemsida så tycker jag att vi måste skriva lite mer här :) Eller vad tycker ni kära klasskamrater?


Hjalmar.nu


~~
Så jag fortsätter skriva om min framtid som så många andra. Vill ni veta en hemlis? Jag vill inte ta studenten! Jag får ångest varje gång folk omkring mig börjar prata om studenten och balen osv. Jo visst, självklart vill jag ta studenten och gå vidare men det känns läskigt att aldrig mer få uppleva dessa skolår igen. Sista veckan i skolan kommer jag vara en jobbig surtant, kommer vara ledsen och överlycklig på samma gång. Usch vad många känslor det kommer vara.

Sen börjar jag även fundera på om jag blivit helt knäpp.. Tankarna går runt och vissa dagar känner jag att nej, jag vill inte flytta från Strömsund. Kan ju hända att det är något stort problem med mig? Jag hoppas verkligen att jag får mitt vett tillbaka och flyttar härifrån efter studenten. Kanske till Östersund? Nej, HEM. Örebro, varför tvekar jag. Jag ska flytta hem till Örebro efter att jag har tagit studenten, bara så att ni vet! Kanske...

Som ni kanske märker så har jag faktiskt inte bestämt mig för något vettigt alls. Tycker det är väldigt skönt, jag tar dagarna som de kommer. Vill inte känna mig fast. Vill kunna vara fri så jag kan hoppa på något roligt äventyr. Får se vart dagarna tar mig helt enkelt :)

Fast en vacker dag, då jag har levt av mig lite. Då blir det att plugga vidare, Polishögskola! Det är mitt enda mål framåt.

Där fick ni lite så kallat svammel från mig också.
Detta var roligare än tjocka samhällesboken som jag försöker läsa just nu :)

Trevlig helg.
Rebecha Ramström

Det här är min rubrik

Det gängse förfarandet på denna blogg verkar vara att, åtminstone en gång, försöka att spå sin framtid. Jag har inget som kan tänkas vara mer intressant ("mindre ointressant" kanske är ett klokare ordval) att skildra, så jag kan väl lika gärna dela med mig av mina spekulativa tankar kring min stundande framtid.
Att ta studenten är inget jag bävar inför, tvärtom ser jag fram emot att "gå vidare". Mina planer är att vidareutbilda mig genom en högskola, troligtvis i Umeå. Där kommer jag att, troligtvis, stanna de närmaste sex åren. När jag presenterar mina planer att vidareutbilda mig för de som frågar mig om mina framtidsplaner, är det (oftast) så att man snudd på blir idiotförklarad. "Sex år? Hur orkar du?!" är väl den vanliga reaktionen, inte minst bland de vänner jag spenderar min fritid med. Det här är något för mig väldigt märkligt, men det är en annan diskussion.
Jag projekterar att söka en internationell civilekonomutbildning, för att förhoppningsvis kunna ta mig från Sverige så småningom. Sveriges dekadens är numera ett indisputabelt faktum ingen kan blunda för (kniper man riktigt hårt går det ett tag till). Jag är inte anti-nationell gentemot min egen domicil, men jag är heller inte chauvinistisk. Jag anser att man borde se världen när man har möjlighet, och skulle inget hellre än att arbete internationellt. Sverige, ja, det finns alltid kvar.
Längre än så här har jag inte planerat mitt liv, och det enda jag vet, i princip, är att jag skall studera vidare. Jag tycker inte att man borde planera sitt liv (inte minutiöst, i alla fall), för då blir man bara besviken i slutändan. Ju fler förväntningar, förhoppningar och planer man har om sitt liv, ju mer besviken och nedstämd kommer att bli över saker som inte utföll som förväntat. Många anser detta som stark pessimism, och ja, kanske det. Jag däremot, som är explicit pessimist (eller snarare realist, då det är precis vad det handlar om: realism), försöker inte att planlägga mitt liv.
Till sist skulle jag vilja inflika att jag har fått erfara tre roliga år (som inte är slut ännu) med er. Jag har tyckt att var dag i skolan har varit rolig (oftast), och har mått bra över att vara där. Kanske skriver jag detta just för att vi knappt har lektioner tillsammans längre, men jag ville bara att ni skulle veta. Realist som jag är så vet jag att vi inte kommer att hålla någon kontinuerlig kontakt, vilket är synd, såklart, men inte heller något som kommer som en chock för någon av er heller för den delen. 

Avatar!

Jag har sett på filmen Avatar (på bio förstås) som handlar om en kille som vill rädda ett annat folks existens/hem. Detta folk (om ni sett på trailern så är det de där blå) finns på planeten Pandora som är en vacker skogsplanet. Mänskligheten (en del av den i alla fall) kommer till Pandora för att ta för sig av någon slags mineral som är värt otroligt mycket pengar. För att få tag i denna mineral måste människan förstöra lokalbefolkningens hem och såklart går det inte smärtfritt. Detta var inte bara en otroligt vacker och bra film utan den har även viktiga ståndpunkter.

För det första: Om det finns liv på en annan planet, ge tusan i dem! För det lär bara sluta på ett sätt: Någon dör!Om vi är starkare än de utomjordingar som vi upptäcker kommer vi (mänskligheten) att utnyttja dem och om de är tvärtom så kommer utomjordingarna utnyttja oss. Men detta är bara spekulationer från min sida, inget som har med filmen att göra egentligen.

För det andra: Kärleken och tilliten hos ett folk för att gemensamt utrota ett hot övervinner allt. Även om folket på Pandora hade hjälp från deras ande Enwya så tror jag ändå att om alla samsas och om alla har ett gemensamt mål så borde det gå att övervinna vad som än står i vår väg. Vare sig det handlar om ett hot från yttre rymden, en mobbare eller terrorister. Vi kan göra det, men det handlar om att tro och att lita på människor i vår närhet. Det är inte lätt, men vem har sagt att det ska vara det? Vi kanske t.o.m. måste förlåta mänskligheten, förlåta våra fiender för att nå till det mål vi har men vi måste även komma överrens för att det ska kunna gå.

Filmen Avatar tar bl.a. upp detta, men det jag har skrivit tills nu är endast mina egna åsikter och tolkningar. Det är en otroligt bra film som man inte kan låta bli att tycka om, för det är inte bara en animerad barnfilm, inte bara en krigsfilm, inte bara en snyft film, inte bara ett romantisk drama med sina lustiga repliker, nej, detta mina vänner är en film för alla smaker som tar upp något som kanske kan hända långt in i framtiden, en kamp för överlevnad och en kamp om sin tro.

Men det är en bit dit, hoppas jag! Till framtiden alltså! ;)
Gå och se filmen så förstår ni, den är sevärd!
Ha de tok bra å fortsätt gå på bio!
//Erika


RSS 2.0